Tietokoneen perushuolto ohjelmilla

Tuo ruudun/plotin päivitysnopeus on aiemmin ollut mielessä että pitäis saada säädettäväksi. Saakos noita mittareita järjestettyä jollain haluamaansa järjestykseen? Boost Targetin ja Boostin vierekkäin niin ois helpompi verrata toisiinsa.

  • Tietyssä tilanteessa STT-listan teko kaatoi ohjelman.
  • Voit kutsua kollegoitasi luomaan käyttäjätunnuksen yritysprofiiliin lähettämällä heille kutsun yritysprofiilisivujen kautta.
  • Nyt kun ilmaisen päivityksen jakso on loppumassa, on syytä miettiä, pitäisikö käyttöjärjestelmää kuitenkin kokeilla.

Jos sivu ehdottaa omin päin lisäosan asentamista, älä suostu siihen. Lisäosat voivat myös käyttää väärennettyä nimeä, joten asenna lisäosa ainoastaan selaimen kehittäjän oman kanavan kautta, kuten Mozillan tai Googlen Chrome Web Storen sivuilta. Jos huomaat outoja lisäosia selaimessa, ne voidaan aina poistaa käytöstä ilman negatiivisia seurauksia. Päivityksien hakeminen onnistuu seuraavalla komennolla. Tämä komento vaaditaan myös silloin, ennen kuin ohjelma voidaan asentaa juuri lisätystä PPA-lähteestä. Kun halutaan kopioida päätteestä jotain, Linux Mintillä valitaan teksti hiirellä ja kopioidaan hiiren oikealla painikkeella valikon kautta.

Mac ja usea käyttöjärjestelmä

Linuxissa palomuuri mfc110u.dll puuttuu on ytimessä valmiina, nimeltä ”netfilter” Jota kaikki edustaohjelmat muokkaavat . Palomuurin asetuksien muokkausta tarvitaan vain, jos ylläpitää palvelinta, mikä on auki maailmalle. Linux Palomuuri voi olla käytössä ainoastaan yksi kerrallaan, joko Gufw tai Firestarter. Linuxin palomuuri on tärkein este tietokoneesi näkymiselle tietoverkoissa. Murtautujat etsivät aukkoja koko ajan, mutta Linux Mintissa on sisäänajettu palomuuri valmiina.

Windows rekisteri? Mistä löytää?

Nyt on aivan pakko nostaa tämä topic esiin Erakon postaamien viestien takia. Luin tekemäsi viestin projektin teosta sekä muutamia muitakin viestejäsi ja kiinnostuin toden teolla. Pelistä löytyy pienoinen demo, jossa ei kuitenkaan tarinaa ole. Sen voi ladata tästä, tarvitset vain tietää että liikut WASD ja voit tutkia asioita välilyönnillä, eikä ääniä ole. Tässä muuten screenshottia, jotta pelistä saisi vähän paremman kuvan ennen kokeilemista. Myös muut bugiraportit ovat tervetulleita omasta puolestani niin tällä kuin pelin kommenttisivullakin. Toki kaikkien mahdollisten tiedostojen kanssa kannattaa muistaa, että lataatte ne omalla vastuullanne.

Windows 10 ilmaistarjous ei kuitenkaan koske Vista-käyttöjärjestelmää. Älypuhelimesta tuttu näkymä on nyt saatavilla suoraan tietokoneen työpöydälle Widgetsin avulla. Henkilökohtainen syöte liukuu näytölle lasilevyn tavoin, jolloin se ei häiritse kesken olevaa työtä. Vaikka Windows 11 sai päivityksiä ja uudistuksia monella saralla, perustoiminnallisuus ei kuitenkaan ole muuttunut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikka koneeltasi löytyisi Windows 10, pystyt edelleen hoitamaan tehtäviäsi ja käyttämään tietokonetta niin kuin aina ennenkin. Windows 11 ei tuo yhtäkään sellaista ominaisuutta, mikä pakottaisi vaihtamaan uudempaan versioon. Windows-kuvakkeen takaa aukeaa uudistettu aloitusvalikko, josta löytyy hakutoiminnon lisäksi kiinnitettyjä sovelluksia sekä ehdotuksia viimeksi käytetyistä ohjelmista ja tiedostoista.

Myös jotkut itse viruksentorjuntaohjelmat syövät koneen tehoja hieman. Käyttöjärjestelmä vaatii jonkin verran muistikapasiteettia koneelta joten varmista, että koneen muistikapasiteetti ja prosessoriteho vastaavat käyttöjärjestelmän vaatimuksia. Samoin jotkut ohjelmat, kuten kuvankäsittely, 3d-mallintaminen ja videonkäsittely-ohjelmat vaativat koneilta aika paljon muistia ja prosessoritehoa. Tietokone säilyttää tiedostoja ja kansioita kovalevyllä. Kovalevyn kunto kannattaa tarkistaa kovalevyn valmistajan tarjoamalla ohjelmistolla. Eheyttäminen järjestelee kovalevyn uudelleen, jolloin tiedon hakeminen on nopeampaa.

Leave a Comment